Vil du starte forfra? Vil du starte videre? Vil du starte nu?

Jeg hører ofte andre tale om, at de vil starte forfra!

Jeg tænker også selv på, om jeg tænker sådan?

Her til aften har vi haft en spændende snak om, hvad de egentlig vil sige, at starte forfra?

Alle os, der arbejder med mennesker, er forældre, er i parforhold, bevæger os blandt mennesker ved, at al erfaring bygger på noget andet erfaring, og viden.

Så hvordan, starter vi forfra?

At starte forfra, må nødvendigvis betyde, at vi inddrager noget fra tidligere; forfra = før, fortid, tidligere.

Det må betyde, at vi ønsker at starte på ny, men med noget viden vi har fra før, altså vi bygger ny viden oven på gammel viden; vi bygger stilladser!

Så hvad betyder det, når vi fx i et parforhold ønsker at starte forfra?

Ønsker vi at stå på stilladset,der hvor gelænderet var slidt eller, der, hvor det lige var skiftet ud? Der hvor, der var nye plader eller, der hvor stigen var sat til næste etage?

Husker vi, hvordan det var, da en af pladerne var porøse, og vi vaklede usikkert henover den, måske fordi vi ikke helt forstod, hvorfor underlaget virkede så usikkert?

Eller husker vi, hvordan det var at stå under åben himmel og bare nyde, fordybe sig, udforske, og gå i kast med nye og uudforskede områder, der åbenbarede sig , for så at opdage, at vi måtte bestige endnu en etage?

Så hvad betyder “forfra”, andet end, hvis det er en Ikea – reol?

Hvordan bringer du “forfra” med ind i NU?  For “forfra” er væsentlig, for at NU kan vide, hvad Nu skal ønske sig , for at det som skal komme, kan blive til det, som NU ønsker sig.

Alle mennesker bygger deres liv på erhvervede erfaringer og oplevelser, og derfor bliver erfaringer og oplevelser så væsentlige for, hvordan det enkelte menneske forstår sig selv.

Jeg ønsker at bevare nýsgerrigheden på den enkeltes  sprog, og måde at formulere sig på, også selvom, den enkelte, i første omgang ikke kan jonglere med sprogblomster.

Alle mennesker har dybe rodfæstede tanker, tanker, der bliver til sprogblomster, når du bliver nysgerrig nok på den anden. Fx når de siger; jeg ønsker bare at starte forfra!!!!

Min konklusion er, at vi kan ikke ” bare komme op på hesten” for da vi faldt ned, eller da vi lykkedes med hesten, da lagde der sig nogle spor, som vi bringer med os, til det næste vi skal opleve.

www.neuro-ask.dk